Telefon: 08 - 511 742 80 | E-post: info@vallentunahudvardssalong.se

Fettfrysning - Coolshaping

Vad är fettfrysning, cryolipolys?
Fettfrysning är en vetenskapligt bevisad metod för permanent reducering av fettvävnad i behandlade områden.

Hur går fettfrysningsbehandlingen till?
Vi lägger en skyddsduk på huden i behandlingsområdet. Sedan använder vi en eller två handenheter för att suga in fettvävnad som under vakuum kyler ner fettvävnaden till minus 10 grader i ca 60 minuter och därmed förstörs fettcellerna.

Hur fungerar fettfrysning?
Vetenskaplig forskning har visat att fettceller är mycket känsligare för nedfrysning än andra vävnader/celler i kroppen. Fettceller dör genom apoptos (naturlig celldöd) vid ca -8 grader medan all annan vävnad, t ex hud, muskler och nerver inte påverkas av kylan. De förstörda fettcellerna transporteras sedan bort av kroppen på naturlig väg under 8-12 veckor efter behandlingen och behandlingsresultatet är permanent. I genomsnitt reduceras 20-25 % av fettet i behandlat område redan efter en behandling.

Frågor och svar
Hur många behandlingar behövs?
Det beror på hur tjockt fettlagret är. Det är möjligt att behandla upp till tre gånger på samma område/år med fyra veckors mellanrum mellan behandlingarna. Vid en behandling reduceras ca 20-25 % av fettvävnaden. Slutliga resultatet ser man inom 6-12 veckor efter avslutad behandling.

Hur lång tid tar behandlingen och hur känns det?
Första besöket tar 80 minuter, 20 minuter konsultation och 60 minuter behandling. Återbesök tar 60 minuter.
I början av behandlingen känner du vakuumeffekten som suger in huden och fettet i handenheten. Kylan känner du av första minuterna tills området är bedövat. Efter behandlingen kan huden vara röd och bedövad. 

Vilka kan göra denna behandling?
Alla kan göra denna behandling, oavsett om du är överviktig eller inte. Fettfrysning är lämpligt på områden som mage, kärlekshandtag, armar, höfter, rumpa, lår och knän. Du bör ej göra denna behandling om du är gravid eller lider av epilepsi, Raynaud's sjukdom eller lätt att få köldurticaria.

Vad är fördelarna med fettfrysning jämfört med andra fettreduceringsmetoder?
Det krävs inte något kirurgiskt ingrepp vilket gör att behandlingen tar 60 minuter, du slipper stygn och sårläkning. Du behöver inte sjukskriva dig, undviker narkos och medicinering. Efter besöket och under en vecaks tid rekomenderar vi att du tar 40 minuters promenader och ingen hård träning på det behandlade området.

Är resultaten permanenta?
Fettceller som är förstörda är borta för alltid. Normalt bildar inte kroppen nya fettceller, utan de gamla fylls på då kaloriintaget är större än kaloriförbrukningen. Därför är resultaten permanenta.

Vilka komplikationer finns?
Efter behandlingen kan det behandlade området bli svullet och du kan få övergående blåmärken, rodnad, stickningar, kramper och smärta under en till två veckor.